Vardagspussel och tandvård

Det är mycket som ska rymmas inom begreppet ”vardagspussel” för de vuxna i en familj. Det kan ibland vara frestande att välja bort saker som kanske inte känns absolut viktigast för stunden även om man vet att man borde göra det. En sådan sak är tandborstning med motvilliga barn. Det kan ta tid och det är inte alls ovanligt att ett barn kämpar emot eller i alla fall max tillåter några sekunders drag över framtänderna vilket naturligtvis är långtifrån tillräckligt. Som vuxen kanske man då funderar över hur viktigt det egentligen är att borsta mjölktänderna, de kommer ju ändå att trilla ut rätt snart. Men tandvård är viktigt och på https://www.sunstargum.com/se/ finns många tips om ändamålsenliga produkter för alla som vill få denna lilla pusselbit i vardagen att fungera bättre.

Grundlägg goda vanor

Förutom det självklara syftet med tandborstningen, att få tänderna rena gäller det också att grundlägga en god vana som barnet ska ta med sig genom åren och upp i vuxenlivet. Borsta barnets tänder redan från början på rätt sätt och lär barnet hur det ska gå till. Två minuters borstning två gånger om dagen är vad som rekommenderas av ledande specialister. Det finns många olika sorters barntandborstar och tandkrämer med barnvänliga smaker som underlättar. Välj era favoriter på https://www.sunstargum.com/se/ så kommer borstningen att bli roligare. Låt barnen vara med när du själv gör rent dina tänder om det går.

Att ta med sitt barn på olika aktiviteter är viktigt för de flesta. Låt gärna barnet vara med även på små vardagssysslor som tandborstning, det är viktigare än du kanske tror.

Välskötta tänder och god hälsa

Det är inte alla som känner till att munhälsan hänger nära samman med resten av kroppen. Att sköta om tänder och tandkött är därför lika viktigt som att sköta om sig på annat sätt och tandborstning tar bara några minuter i anspråk varje dag. Prioritera inte bort det, det är minst lika viktigt som lek, sport eller träning och för de allra flesta mycket mer viktigt än spel och skärmtid och mobilspel för de lite äldre barnen. Med bra produkter från https://www.sunstargum.com/se/ blir det enklare.