Svårt att kombinera arbetslivet och familjelivet?

Ibland är det svårt att kombinera familjelivet och arbetslivet. Bara familjelivet kan kännas som en heltidssyssla. Men det är inte omöjligt att kombinera de här två och har en bra känsla. Men det krävs en förstående arbetsgivare och det kan även krävas att du byter jobb.

Se över jobbsituationen

De allra flesta är inte speciellt intresserade av att kompromissa med familjelivet. I slutändan är det familjen som är det viktigaste. Och då behöver du istället se över jobbsituationen. Om din nuvarande arbetssituation inte känns bra – sök ett nytt jobb.

Bemanningsföretaget Next u arbetar med digital bemanning och har ett modernt synsätt. De försöker alltid att hitta rätt person till rätt plats, utifrån verkligheten och inte enbart vad som ser bra ut på pappret. Du fyller i din profil och Next U kommer sedan att kontakta dig och försöka hitta lämpliga tjänster till dig.

Var ärlig med arbetsgivaren

Det är viktigt att du är ärlig med arbetsgivaren. Även om arbetsgivaren inte har rätt att fråga dig om vissa saker och du inte har någon skyldighet att berätta vissa saker kan det vara bra att göra det för att bygga upp en bra relation. Var exempelvis tydlig med att du kommer vilja vara föräldraledig under vissa veckor på sommaren.

En bra arbetsgivare har inga problem med att en förälder vabbar, något de faktiskt har rätt till.