Bästa julpysslet för familjen

Året går fort och det tar sällan lång tid innan det snart vankas juletider igen. Visst är julafton det allra mest spännande, men förjulstiden kan vara precis lika uppskattad för den som har små barn och älskar att julpyssla.

För att få dagarna att gå lite snabbare till den stora dagen finns det mängder med roliga och juliga sätt att underhålla sig själv och sina småttingar. Det bästa sättet är kanske att julpyssla, eftersom det ger både underhållning och julkänsla på en och samma gång. När det kommer till julpyssel tillsammans med barn finns det egentligen inga gränser för vad ni kan hitta på tillsammans. Har du ändå idétorka kommer här ett flertal riktigt bra julpyssel som ni kan använda er av.

5 roliga julpyssel att göra med barn

1. Låt nissen flytta in

Du behöver inte vänta till självaste julafton innan nissen flyttar in. Genom att sätta upp en nissedörr tillsammans med dina barn kan nissen få flytta in tidigare och säkerställa att alla barn är snälla fram till jul. Med hjälp av fina nissetillbehör kan du också inreda runt dörren och göra den extra personlig. Det enklaste sättet att hitta bra nissetillbehör är genom att använda dig av onlinebutiker.

2. Gör julkort

Som barn är det riktigt roligt att få dela med sig av de julpyssel som man har lyckats skapa. Därför kan det vara en god idé att göra fina julkort tillsammans som ni skickar ut till vänner och släktingar. Använd er av hårt papper, glitter, klistermärken och piprensare. Allt är möjligt när ni vill skapa!

3. Smaskigt julbak

Finns det något som hör julen till är det att baka! Här är det egentligen fritt fram att baka precis vad man vill, men det vanligaste är att baka pepparkakor, sätta ihop pepparkakshus eller baka lussekatter. Även morotskaka, chokladpraliner och knäck är perfekta att baka inför jul. Ni bestämmer naturligtvis vad som passar er familj och ert gofika bäst.

4. Dekorera julstrumpor

Brukar ni använda er av julstrumpor för lite extra gott godis på julaftonsmorgon? Då kan det vara extra kul att låta barnen pynta sina alldeles egna julstrumpor. Antingen köper ni enfärgade och använder er av tygpennor för dekoration, eller så använder ni er av knappar, glitter, fina band och annat som ni tycker om.

5. Ut i snön

Allt julstök och pyssel behöver faktiskt inte ske inomhus. Har ni tröttnat på att vara inne kan ni med fördel bege er ut i snön och bygga snögubbar eller åka pulka. Om det inte finns speciellt mycket snö att använda sig av kan ni istället plocka fina kottar som ni sedan pyntar och har som dekorationer i julgranen. Ni kan även plocka ekollon eller annat kul att dekorera med.