Familjeliv och rollspel

Finns det barn i familjen är det nog ingen som missat att de tycker det är kul att klä ut sig. Snubbla runt i föräldrarnas alltför stora skor är bara en början. När de blir lite äldre kan mammas långklänning eller farfars hatt vara hett eftertraktade. Inte bara barn gillar att klä ut sig utan även vuxna kan tycka att det är roligt att någon gång få byta identitet genom att ta på sig maskeradkläder av något slag.

Maskerad och maskeradkläder

Att bjuda in till maskerad är att bjuda in till något utöver det vanliga. För små barn är det faktiskt utvecklande att testa olika roller och en barnmaskerad kan bli väldigt lyckad. Men minst lika kul brukar det bli för vuxna. Ofta väljer värdarna något tema för maskeraden vilket innebär att alla gäster måste tänka till lite för att hitta något som helst inte alla andra också har. Det gäller också att välja maskeradkläder som man själv känner sig bekväm med, inte alla vill ju klä ut sig till Marilyn Monroe bara för att temat är 50-talsfilmer.

Att välja är halva nöjet

Att hitta rätt maskeradkläder är nästan halva nöjet. Det finns så mycket kul att välja på och så många skratt framför spegeln under processen. Att se sig själv i 1800-talskläder eller som stenålderskvinna eller rymdvarelse sätter fart på fantasin. Och när man väl valt sina maskeradkläder och går på partyt är det bara att börja spela den roll man valt. Det kan ge ännu fler skratt och en stämning utöver det vanliga när de gamla vännerna plötsligt går helt utanför sina vanliga roller. Maskerad är ett perfekt sätt att få gästerna att verkligen bjuda på sig och sin kreativa ådra. Extra festlig stämning blir det förstås med andra partyattiraljer som konfettikanoner, självlysande armband och glittriga ballonger.