Anordna en konferens för föräldrakooperativet

Ingår du i ett föräldrakooperativ där ni exempelvis driver en förskola tillsammans? Att ingå i ett föräldrakooperativ innebär att ni alla i olika stor utsträckning påverkar verksamheten, antingen genom att vara aktiva i den rent praktiskt eller genom att sitta i en beslutande ställning. För att alla på kooperativet ska vara överens och dra åt samma håll är det viktigt med en god sammanhållning. En sådan kan ni enkelt ordna genom att hålla en trevlig konferens.

Hitta en härlig konferenslokal

Ska ni hålla er konferens i Stockholm? Då är det bra att veta att det är enklare än någonsin att hitta och boka konferenslokaler i Stockholm i dagsläget. Det enda du behöver göra är att surfa in på helio.se och ange dina önskemål, sedan presenteras alla lediga konferenslokaler för dig. Här erbjuds allt från enklare konferenslokaler i Stockholm till lyxiga sådana där det dessutom finns möjlighet till mat och husrum. Vilken typ av lokal du ska välja beror helt och hållet på konferensens natur. Se det som en investering i er verksamhet. För att ett kooperativ ska hållas blomstrande krävs att alla känner sig delaktiga och finner en gemenskap.

Det kan ni göra på konferensen

Vad ska ni då göra på konferensen? Viktigt är naturligtvis att arbeta med kooperativets framtid. Har ni något mål? Låt alla komma med sina åsikter om hur ni ska ta er dit och ta sedan fram en handlingsplan som för er närmare målen.

Det kan också vara intressant att bjuda in en föreläsare. Föreläsaren kan vara allt från en förälder med intressanta erfarenheter till en sakkunnig som föreläser om barns språkutveckling och hur man främjar den. Valet av föreläsare beror naturligtvis också på vad ni står inför för utmaningar och önskningar på just ert kooperativ.

Det kan också vara trevligt att avrunda dagen med en middag. Välj därför gärna en konferenslokal som erbjuder matservering. Middagen ger er möjlighet att gå igenom dagen under mer avslappnade former. Vill ni lyxa till det lite extra kan ni boka en lokal på ett ställe som erbjuder övernattning. Få småbarnsföräldrar säger nog nej till en härlig natts helt ostörd sömn.