Sälj dina guldsmycken och få mer pengar till familjen

Är elräkningarna för höga eller är det knapert ändå? Som förälder är det viktigaste att skydda sina barn: kärlek, bostad, mat, kläder och att göra saker tillsammans. För att få mer pengar till familjen kan du sälja guld och omgående tjäna pengar.

Sälja guld online

Det lättaste är att sälja guld på nätet. Så slipper du åka iväg till en guldhandlare. Nu tänker du kanske: vilket guld? För att ha guld att sälja måste man väl vara rik? Så är det inte. De flesta av oss har guldsmycken som vi fått eller köpt under livets gång. Det kan vara en söt berlock som du fick när du tog studenten eller ett par örhängen ett ex gav dig för tio år sedan. Satsa på guldsmycken som inte betyder något särskilt för dig och behåll fina släktklenoder som du en dag vill ge till dina barn. Såvida det inte är jätteakut. När du ska sälja guld online går du bara in på Diamantbrev och beställer gratis ett försäkrat kuvert. När du får hem brevet lägger du bara i dina smycken och lägger det sedan på postlådan. Redan nästa dag har du pengarna på kontot.

Lägg pengarna på familjen

Det är skönt att ha extra tusenlappar på kontot. Som föräldrar får ni pusta ut. Nu är det viktigt att använda pengarna på ett bra sätt. Först och främst ska ni undvika inkasso och Kronofogden. Betala era räkningar. Sedan är det smart att ni sätter er ner och frågar er varför ni hamnat i den ekonomiska situation som ni är i. Det är lätt att skylla på dålig lön, coronapandemin och inflationen, men det hjälper ingenting alls. Ni har ett eget ansvar för ert och era barns liv. Hur mycket lån har ni? Kreditkort? Vad lägger ni pengar på? Det bästa ni som föräldrar kan göra för era barn är att bygga en stabil familj tillsammans och då är ekonomin en viktig grundpelare.

Arbeta för god familjeekonomi

Det första som ni behöver göra är att ärligt se vart pengarna tar vägen. Sedan behöver ni skapa en budget: mat, husgeråd, kläder för barnen, bostaden och bilen. Skippa pizza på stan och gör egen istället. Sälj en bil med hög månatlig avbetalning. Laga lunchlådor och köp kläder och prylar begagnat och på rea.

En stor bov för dålig ekonomi är lån. Bolån och CSN-lån är en sak, även om ni bör betala av dem i snabbare takt än vad som krävs. Det stora problemet är mindre lån med hög ränta. Ju fler av era saker som ni verkligen äger, som dator, mobil, soffa och bil, desto rikare är ni på riktigt. Det är också smart att spara ihop en nödbuffert samt börja investera i aktier och fonder.