Tips till ensamma pappor som ska shoppa till sina döttrar

Att vara ensamstående pappa till döttrar är inte det lättaste. Det är så mycket att hålla reda på! Inte minst kläder och frisyrer kan ställa till det för många singelfarsor. Men som tur är behöver du inte tillbringa långa timmar i gallerian för att hitta rätt kläder till din dotter. Det går alldeles utmärkt att shoppa online. Det kan bespara både dig och dottern många gräl, om ni skippar det där med gallerian. Det är visserligen viktigt att genomföra gemensamma aktiviteter med sitt barn, men det gäller att de där aktiviteterna faktiskt är en positiv upplevelse för er båda.

Inga barnsliga barnkläder önskvärda hos tweenien

Kanske är din dotter inte är så pepp på det där med barnkläder, även om hon fortfarande hör till den storleken. Det är lätt att en liten tjej gärna vill verka äldre än hon egentligen är. Och de vanliga kedjornas barnkläder brukar ofta upplevas lite… barnsliga. I alla fall i många tweenies ögon. (En tweenie är ett barn i den där svåra åldern precis innan tonåren.) För dig som förälder och alltså inköpsansvarig, kan det vara en god idé att försöka hitta andra alternativ.

Om du ser över sortimentet hos en e-handlare som erbjuder barnkläder av lite exklusivare märken, märker du snart att de skiljer sig på många sätt från det du hittar hos de vanliga kedjorna. Märkeskläder är ofta mer klassiska, och också lite mer vuxna i sitt uttryck. Det är något som uppskattas av många unga tjejer. Det är också en stil som håller över tid, och som inte kommer bli omodern redan till nästa termin.

Barnkläder av bra märken håller hög kvalitet

Precis som när du handlar kläder till dig själv, kan du hitta bättre kvalitet hos lite dyrare märken jämfört med fast fashion-handlare eller kedjor som H&M. Men för den sakens skull behöver du inte ruinera dig, när du handlar barnkläder till ditt barn. Väljer du att handla på REA kommer du se att det i många fall lönar sig mycket väl att handla märkeskläder även till ditt barn. Särskilt eftersom de ofta håller lite längre än andra kläder.