Anpassa hemmets inredning efter familjen

Att ha ett snyggt och tilltalande hem ligger högt upp på mångas önskelista. Men det är inte alltid enkelt att ha det i en barnfamilj. Men genom att satsa på en funktionell inredning med bra förvaring kommer du att få ett hem som både är snyggt och funktionellt. Den viktigaste komponenten är att anpassa inredningen efter familjen och inte efter vad som är trendigt eller snyggt. Det är lika viktigt att barnens rum som övriga rum tilltalar hela familjen. Ett tips är att använda tapeter i olika färger för att skapa ett snyggt, personligt och tilltalande hem.

Sätt stilen med tapeter i olika färger

När du och övriga familjemedlemmar ska välja tapeter i olika färger är det viktigt att ha funktion i åtanke. Välj tapeter som alla trivs med och som ni kommer vilja ha en längre tid. Speciellt i barnens rum är det en bra idé att tänka på att tapeterna ska fungera lika bra idag som om ett år. Att tapetsera om var och vartannat år är inte alltid roligt. Sätt er ner tillsammans och prata ihop er om vilken stil ni vill ha i hemmet. Föräldrarnas röst väger tyngst när det kommer till de allmänna utrymmena. Låt barnens röst väga tyngre i deras egna rum istället. Med tapeter i olika färger är det enkelt att få den känsla och stil som du och familjen vill ha i hemmet. Tapeterna går sedan att matcha med funktionella möbler och lösningar och vips kommer hemmet att vara snyggt och praktiskt.

Ha en inredningsplan

Det viktigaste när det kommer till inredning är att ha en plan och en tydlig idé. Då är det enklare att förverkliga det du vill åstadkomma i inredningen. Det är även bra att ha en röd tråd som går genom hela hemmet. Om det finns en röd tråd kommer helheten att bli bra.

Satsa på smarta förvaringslösningar

Förvaring är den viktigaste komponenten i ett hem. Det behöver dock inte betyda stora garderober och skåp utan det är möjligt att skapa snygg och smart förvaring på många andra sätt. Att få förvaringen att smälta in och bli en del av inredningen är det allra bästa. Det är win-win att ha förvaringslösningar som är både snygga och funktionella. Exempelvis är möbler med inbyggd förvaring perfekt. Där kan du stoppa sådant som inte är snyggt att ha framme, som exempelvis säsongsbetonade saker. Det finns även många snygga skåp som blir en inredningsdetalj i sig men som sväljer mycket saker.

Hallen är viktig

I en familj är hallen en viktig del. Där är det otroligt viktigt att det finns tillräckligt med förvaring. Varje familjemedlem bör ha en egen plats där de kan hänga av sig jackor och lägga mössor och vantar. När alla har sin egen plats minskar även risken för morgonkaos när ingen hittar sina saker. Häng många upp krokar i olika höjder, inred med byråer eller en sittmöbel med förvaring. Tänk även på att anpassa hallen efter vintern då det blir mer och större ytterkläder.